Friday, September 7, 2007

Logica+bunul simt = perfect love

In ale noastre timpuri, pe o planeta suprapopulata, multe, de fapt majoritatea, problemelor cu care ne confruntam ar putea fi rezolvate prin aplicarea cateorva concepte chiar simple: logica si instinctul autoconservarii/bunul simt. Sunt chiar usor de citit. Nici nu trebuie sa le scriu cu uppercase. Lista de recomandari merge cam asa.

1. Dak esti un prost care se da mare/are fitze/toane tot timpul, traiesti degeaba. Nu mai consuma resursele planetei. Fi un ingrasamant natural bun si spanzura-te de un copac. Cu sfoara biodegradabila.
2. Emotivii sa nu mai consume hectare de paduri pentru un jurnal scris de mana. Ai calculator, HDDul e mare, fisierul text ocupa putin spatiu. Asa nu mai consumi nici cerneala si inveti sa scrii repede si cursiv la calculator.
3. E bine sa te speli, dar nu din ora in ora. Corpul uman are si el o protectie naturala pe care e bine sa nu o strici. Daca se topesc ghetarii, nu inseamna ca e mai multa apa pentru voi.
4. Dezordinea are sens in mintea celui care o creeaza. Nu va mai luati de cei care creeaza dezordine in camerele lor private. E viata lor. Nu te baga. Daca fac asa si in spatiu public, sanctioneaza-i. Daca nu te afecteaza pe tine direct, nu te mai baga singur in seama si lasa-i in dezordinea lor.
5. Creeaza-ti o lista de prioritati in viata, care, preferabil, va influenta in bine si viata celor din jur. Daca nu produci nimic folositor, esti un minus pentru toti. Vezi punctul 1.
6. Nimanui nu ii pasa ca esti tanar si vrei senzatii tari daca nu faci altceva decat sa calci pe nervi lumea din jur. Majoritatea regulilor sunt facute pentru bunul mers al lucrurilor. Nu pentru incalcat. Daca le incalci, vezi punctul 1.
7. Frecatul mentei nu a deranjat pe nimeni. Mai bine nu faci nimic decat sa faci ceva rau.
8. Binele si raul sunt chestii subiective, dar ideea in mare la care au ajuns generatii de oameni este asta: pace si fericire=bine. Anarhie si razboi=rau. Imi pare rau pentru psihopatul din fiecare, dar cateodata trebuie sa ne mai abtinem de la niste chestii...for the greater good, vezi punctul 1 daca nu poti sa te controlezi.
9. Fiecare are propriul sau scop in viata. Viata este si ea pur optionala (daca vrei sa contribui la sol, vezi punctul 1). Daca tu cauti fericirea in familie, prieteni, iubit/iubita, nu inseamna ca toti sunt ca tine. In cazul asta, majoritatea nu are nicio relevanta. De aceea suntem unici: pentru ca suntem diferiti. Stop pissing me off cu conceptele voastre de turma despre fericire.
10. Nu trebuie sa sa fii destept ca sa iti asculti instinctele. Sunt ceva comun tuturor oamenilor si nu sunt acolo degeaba. Daca ti se face frica cand vezi ca vine tirul acela spre tine, ar fi bine sa te dai din calea lui. Tine mult timp pana iti curata cineva intestinele de sub roti. Si mai si miroase. Si poate asa convingem presa sa mai prezinte si altceva in afara de crime/violuri/batai/fotbal/fotbal/crime...si rapiri
11. Viata poate fi o curva. Stim cu totii asta. Daca nu poti sa suporti pe cineva, poti macar sa il eviti. Daca te enerveaza scoala, nu trebuie neaparat sa intri in ea cu un AK-47. Stiu ca esti pissed-off, dar iti faci tie mai mult rau. Chiar daca scapi de cocalarii care sug seva planetei, de multe ori se intampla accidente si mor si oameni nevinovati. De dragul lor abtine-te. Stiu ca la noi nu au fost cazuri de atacuri armate asupra scolilor, dar daca in US se poate, trendul strabate planeta.
12. Nu mai teroriza animelele. Actioneaza in conformitate cu punctul 1.
13. Vezi punctul 1 din nou, daca l-ai uitat.

To be continued........

No comments: